Filmklippet er en overordnet kort trailer en film, der er lavet om autistiske mennesker af autistiske mennesker. Film i sig selv fortæller om autistiske styrker og blandt andet om autistiske mennesker i mange forskellige erhverv.
 
Organisationen, der står bag filmen er ANCA https://www.naturallyautistic.com/founders/ Organisationens grundlæggere, og tovholdere er alle autistiske. 
 
Diagnosed in the early 1990’s, Leonora is a graduate Teacher from London’s Royal Ballet; a teacher, choreographer, writer, lecturer, consultant and co-founder of ANCA Consulting Inc. and the non-profit ANCA Foundation
 
Charlie is a graduate of McMaster University and is theCharlie 2010 co-founder of ANCA Consulting and the non-profit ANCA Foundation. 
Charlie is an educator, workshop presenter, writer and consultant. He has twenty years of experience working with autistic children and adults in the public school, group home, community and consulting settings
 
Tim is a writer and performance artist; putting on one man shows related to being autistic. He has written and published articles about being Autistic. 
Since graduating high school, he has attended ANCA, taught yoga, written for the East Cultural Center Newspaper and Just Business People Canada Magazine. Presently he is on the Board of Directors for the West Coast Mental Health Network.
 
Nicholas Joined ANCA in 2005 and is a facilitator and speaker for the ANCA Group, and also facilitates the ADSS program.
A recent high school graduate, Nicholas has spent over 5 years as a carpenter and cabinet maker.
He is an outdoor enthusiast; past member of Scouts, Ventures and is now a certified member of the Sunshine Coast Search and Rescue.

Arbejdslivet

Vedr. at jeg selv er sygeplejerske, så er det ikke en sensation, at finde autistiske kvinder indenfor dette fag. Vi har meget forskellige forudsætninger for, at for eksempel, at indgå på arbejdsmarkedet.  Ja vi har udfordringer, men vi har også styrker og ressourcer. Vi er forskellige, hvor vores ressourcer og styrker ligger. Autistiske mennesker er ikke en homogengruppe, heller ikke inde for den samme autismediagnose.Men der er fællestræk hos mennesker med autisme såsom passioneret, sans for detaljer, god til at bevare fokus,fantasifulde og kreative. At vi er passioneret, kreative og fantasifulde mennesker. Og at vi kan være gode forældre med og uden professionel hjælp og støtte i hverdagen. Og du også kan finde os i foreskellige erhverv, Såsom tjener, socialpædagog, psykolog m.m. Det fremgår ikke i socialstyrelsens vidensnotat om os...Omgivelsernesformidling af os er vores største udfordring.
Læs denne artikel om både uddannet, studerende og arbejdende autistiske kvinder.
Og en amerikansk autistisk sygeplejerske, der fortæller om sit arbejde https://themighty.com/2018/01/the-good-autistic-anesthetist/
 
Men Landsforeningen giver et billedet til samfundet gennem medierne, at vi stort set kun har forudsætninger for IT og at vi alle har behov for særlige støtteordninger indenfor beskæftigelse som mentorordning og fleksjob ( Igen det er vigtigt, men også vigtigt, at udvide fokusset). Det kunne være interessant, at læse artikler i Landsforeningens blad omkring kvinder og mænd i ordinær beskæftigelse. Når Landsforeningen taler om ordinær beskæftigelse, så taler de storset kun om beskæftigelse indenfor IT og særlig støtteordninger. Nogen af os har ikke brug for særlige støtteordninger,  men en bedre formidling i at vi har en anden tilgang i vores kommunikation. Større formidling omkring dette til omgivelserne, vil måske kunne fremme fokus på forebyggelse af stress hos autistiske mennesker i ordinær beskæftigelse. Sikre en fastholdelse i jobbet. Og skabe mod til at vi autistiske mennesker tør og kan være åben om vores autistiske sind. Tør at være åben om udfordringer uden, at vores integritet bliver frarøvet. Fremme, at det bliver nemmere at søge job som et autistisk menneske. Skabe større forståelse for den alsidighed og individualitet, der eksisterer hos os autistiske mennesker. Det kunne være interessant at læse artikler om autistiske lærer, pædagoger, mekaniker, socialrådgiver, psykologer, forsker m.m. Iflg. en ekspert indenfor autisme,Tony Attwood, har han mødt flere tusinde af autistiske mennesker i forskellige erhverv fra dyrepasser til administrende direktør. 
 
Vores måde at kommunikere på er ikke nødvendigvis et problem, når vi foreksempel står som fagfolk i relation til elever, patienter m.m. Men det kan nærmere  komme til udtryk i relationen til ledelse og kollegaer. At vi har forudsætninger for forskellige jobs i erhvervslivet, er ikke et billed Landsforeningen viser frem. Der mangler et fokus på håndtering af fastholdelse og forebyggelse af stress hos autistiske mennesker i ordinær beskæftigelse. Der mangler et fokus på skabe forståelse for vores anderledeshed, vores styrker og udfordringer i erhvervslivet, hvor vi er i ordinær beskæftigelse.  Det kan opfattes som en hån hos andre autistiske mennesker, at jeg skriver som jeg gør. Der er nogle autistiske medlemmer indenfor Landsforeningen, der kan opleve dette og det er ikke min hensigt. Men ligeså vel der skal være plads til jer, så skal der også skabes plads til os andre. Der skal være plads til os alle. På grund af Heidi Thamestrups progressive retorik skaber det nogle yderst nedbrydende kampe for nogle af os, når vi er åben omkring vores autistiske sind. Jeg har også en datter, der skal opvokse under den ramme landsforeningen sætter, og med de forudsætninger hun har, så vil det nedbryde hende, at blive mødt under den forståelsesramme Landsforeningen skaber i medierne. Der er ikke plads til hende og hendes forudsætninger i Landsforeningens formidling til medierne. I det hele taget er der ikke plads til mange af os autistiske mennesker.Ung autistisk dansk international model fortæller om sin erfaringer og oplevelser i en artikel https://costume.dk/mode/interview/dansk-model-med-autisme-tager-modeverdenen-med-storm